Urgent

  • Sila jadi FOLLOWER atau pengikut blog ni..dengan menekan butang Follow letak gambar anda bersama
  • Hantar apa-apa maklumat, cerita, gambar yang berkaitan dengan SMTD ke email mezys@yahoo.com.my

ChatBox

Khamis, 21 Oktober 2010

Sabtu, 18 September 2010

Laporan

Terima kasih atas sokongan kawan2 semua yg dapat hadir ke Majlis Aidilfitri tempoh hari. Kehadiran di luar jagkaan. Ahli jawatankuasa ingin mohon maaf sekiranya terdapat kelemahan penganjuran kali ni, dengan harapan perlantikan jawatankuasa yang baru dilantik baru ni dapat mengadakan dan menganjurkan majlis sebegini dengan lebih sempurna dan teratur.

Laporan Aktiviti
1. Taaruf
2. Bacaan doa oleh Ustaz Asri Ahmad
3. Jamuan
4. Lantikan AJK baru Penasihat : Zaini Aboo Hassan
Pengerusi : Izham Hashim
Penyelaras Zon Utara : Tarmizi Yusof
Penyelaras Zon Tengah: Zailan
Penyelaras Zon Selatan : Ghazali Yunus
Bendahari : Pn. Rasyidah Rasyid
Fotografer : Azhar dan Badrul

Laporan Kewangan
Sate RM300
Sewa Padang RM250
Makanan dan minuman 410
Ais RM8
Baki 482 (bendahari)

photo majlis aidilfitri (restoran subaidah sbrg jaya)










Kehadiran : Zaini
Izham
Nazri Abdullah
Pae kecik
Nasir lapah
Nasir Pau
Faizal cgate
Udin
Hasnul
Tarmizi

photo majlis aidilfitri (lansa kamera badrul)





Selasa, 31 Ogos 2010

Majlis Silaturrahim sempena Aidil Fitri



Satu Perjumpaan Aidil Fitri bekas pelajar SMTD akan diadakan seperti berikut:

Tarikh : 12.9.2010(Hari Raya ke-3)
Hari : Ahad
Masa : 2.30 petang
Tempat : Pandai Merdeka Resort
Bayaran : RM25 Sekeluarga - RM10 Seorang

Anda sekeluarga dijemput hadir bagi menjayakan program tersebut, sila hubungi Ust Shabani (0136089269) untuk keterangan lanjut.

Senarai Yang Akan Hadir
1. Shabani & Keluarga
2. Mohd Tarmizi & Keluarga
3. Aziz
4. Lutfi & Keluarga
5. Rashidah & Keluarga
6. Nor Azyany
7. Azura Abd Hadi
9. Ghazali Yunus
10.Zali Waziz
11.Azirah
12.Marhaniza
13.Atiyah
14.Salma
15.Syamsul Mamak n Family
16.Hasnol
17.Nasir Ahmad
18.Mad Hassan
19.Burhannuddin Md Dali
20.Zaini aboo hassan
21.Rahimah
22.Jet
23.Zainol Johor
24.Kak Teh
25.Syukri mat isa
26.Udin
27.Hairi Abd Wahid
28.Badrul Hisham
29.Azhar Saad
30.Haizan
31.Zailan Aboo Hassan
32.Pae Kecik
33.Zanariah
34.Zainal

Cathering dan PA Sistem diuruskan oleh Nazri Abdullah (Pae)

Aturcara
1. Tahlil Arwah
2. Ucapan Pengerusi
3. Pemilihan AJK
4. Perbincangan aktiviti
5. Jamuan.

Sila Maklumkan kehadiran anda

Rabu, 4 Ogos 2010

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak


Insyaalah tahun ini sekali lagi kita berpeluang menerima kehadiran Ramadhan...SELAMAT BERPUASA

Ahad, 13 Jun 2010

Terbaru dari DIN CONGGAK



muka ni mungkin ramai yang tak perasan...tapi cuba anda perati betul2 pasti anda mengenali beliau...rupa-rupanya sudah lama kita meninggalkan zaman persekolahan yang melebihi 20 tahun, memang banyak perubahan fizikal yang kebanyakkan dari kita sedang alami diri dimamah usia...dulu kita lah yang paling cantik bergetah hensome tapi sekarang dah TUA..haha Din tak lama lagi hang dah nak jadi Tok Wan....hahahah...

Kenduri Saudara Syaifuddin (Din Conggak)






Jumaat 11.6.2010 aku menerima panggilan dari Fuad yg menjadi wakil menjemput dari pihak Din Conggak ke kenduri adik beliau, Din Conggak yang tak pernah aku jumpa selama 20 tahun selepas habis zaman persekolah, biarpun sibuk dengan kenduri bapa sedara aku di Kepala Batas namun masih ada ruang aku boleh celah. 12.6.2010 pukul 4.30 sampai di Tasik Gelugor tunggu member2 lain.. masa mula nampak Din aku memang tak kenal...banyak perubahan fizikal tapi ramah macam dulu jugak..masa kami sampai Zailan baru saja balik, tapi tak pa la selalu jugak jumpa Lan ni.. lebih kurang pukul 6.00 ptg Fahmi pulak sampai....dia pun sama ni lah pertama kali jumpa setelah keluar dr SMTD.....ALHAMDULILLAH JUMPA JUGAK KAWAN2 LAMA....

Rabu, 26 Mei 2010

Komen sikit...siapa dia ni..?


Khabarnya beliau sangat dikenali di SMTD..

Isnin, 17 Mei 2010

Guru Lelaki.....


NAMA GURU-GURU SEKOLAH MENENGAH AGAMA TARBIAH DINIYAH, JALAN PEGAWAI, 09000, KULIM,KEDAH.
1.SALLEH BIN ABDUL RAHMAN (PENGETUA)
2.KAMARUDDIN BIN ZAKARIA (PENOLONG KANAN)
3.AHMAD SAYUTI BIN HJ. AYOB (PK HEM)
4.MOHD ZULHAKIMI BIN ISMAIL (PK KOKU)
4.AHMAD TARMIZI BIN ABDUL LATEH
5.BADROL BIN ABDUL RAHMAN
6.MOHD FATHI BIN KHALID
7.AZUDIN BIN ABU BAKAR
8.MOHD AZIZI BIN ABD AZIZ
9.RAFIZI BIN MOHAMAD RAHIM
10.SUHAILI BIN YAHAYA
11. MOHD IKMAL HAFIF BIN AZMI
12. HASHIM BIN WASOH
13.AZURA BINTI AHMAD
14 NURUL HAIDA BINTI ABDUL RAZAK
15.HAZIZAH BINTI YAHAYA
16.DIASMA BINTI MOHD RADZI
17.FAZILAH BINTI AZMI
18.SUHAILI BINTI KARIM
19.MAZIAH BINTI HASSAN
20.SITI ULFAH BINTI MD TAJUDDIN
21.HAMIDAH BINTI ABD RAOF
22. SITI AMINAH BINTI ITAM
23.MASITAH BINTI HASSAN
24.ROHAIDA BINTI ABD RAHMAN
25.RODIAH BINTI ZAINAL ABIDIN
26.NOR AINI BINTI PUTEH
27.NOR FITRIAH BINTI HUSSEIN
NAMA STAF /PEKERJA AM SEKOLAH MENENGAH AGAMA TARBIAH DINIYAH, JALAN PEGAWAI, 09000, KULIM,KEDAH.
1.SARIDAH BT. SAAD (KERANI)
2.MOHD. YUSUFF BIN NASURDIN (WARDEN ASRAMA)
3.AZMI B. HAMID (PEKERJA AM)
4. OMAR BIN HAJI ISMAIL (PENGUSAHA KANTIN ASRAMA)

Sabtu, 8 Mei 2010

Wanted


Assaamualaikum, buat semua teman yg dikasihi disini aku tampilkan wajah seorang sahabat tarbiah, ajib namanya..sebenarnya junior batch sama dgn faizal a.k.a malik, manap pendek,nasir ahmad.dll,skrg berkhidmat mas catering rumah di sepang, anak 2, bini org terengganu,cikgu maaa..bukan ape..dia banyak jasa ngan aku sbb keta aku parking kat dia bila aku ke sabah/sarawak..silalah hubungi beliau utk rapatkan silaturrahimmm..

by: Zali

Sabtu, 24 April 2010

Bagaimana hendak menjadi ahli

ramai di antara kawan2 kita yang tidak tahu untuk mendaftar sebagai ahli blog ini..jadi sila ikut step seperti dibawah

1. Anda mesti ada akaun EMAIL (Yahoo mail atau Gmail) jika belum ada email kenalah wujudkan akaun email terlebih dahulu

2. Masuk ke blog seperti biasa

3. Cari perkataan FOLLOW atau kalau menggunakan aplikasi Bahasa Melayu sila tekan IKUT

4. Akan keluar paparan lain pilih akaun anda samaada GOOGLE atau YAHOO (Gmail bermaksud GOOGLE MAIL)

5. Masukkan alamat email anda seperti tarmiziyusof@gmail.com atau tarmiziyusof@yahoo.com

6. Tekan Send

7. Selesai anda telah mendaftar sebagai ahli...

Rabu, 7 April 2010

Walimatul Urus Razali Waziz











Petang tadi aku menerima supaya menjadi wakil dari tuan rumah Razali Wazir yang menjemput dan mempersilakan Tuan/Puan/Dato'/Datin seisi keluarga bagi menghadiri majlis kenduri kahwin. Kenduri tersebut akan diadakan seperti ketetapan dibawah:

Tarikh : 18 april 2010
Hari : Ahad
Tempat : Rumah beliau yang berhadapan SK Ulu Tawar berdekatan dengan Lata Bukit Hijau.

Gambar Razali ada dalam blog tajuk Teh Tarik yg berbaju coklat tu, no fon pun ada di bahagian My Prenn

Isnin, 5 April 2010

Dari Satelit


Gambar ni aku copy dari Google Earth...kawasan lapang di bahagian tepi surau sudah dibina asrama kalau tak silap...satu lagi gambar telaga Pak Harun (tempat pelajar lelaki dok berenang) kurang jelas atau dah terkambuih kot..heheh.

Ahad, 4 April 2010


Ustaz Shaleh Bin Abdul Rahman (Pengetua SMTD)

Sejarah SMTD

Sekolah Menengah Agama Tarbiah Diniyah adalah sebuah sekolah agama rakyat yang mendapat bantuan kerajaan. Sekolah ini terletak di lokasi seluas 6673 kaki persegi dan terletak di Jalan Pegawai dalam daerah Kulim. Kelas pendidikan ini ditubuhkan pada tahun 1946. Setelah sekian lama kelas ini berjalan, AJK masjid telah bersepakat untuk mewujudkan sebuah sekolah tetap yang beroperasi secara lebih sistematik. Atas persetujuan sebulat suara AJK Masjid serta desakan dan dorongan masyarakat setempat ketika itu, sekolah itu dikenali Sekolah Tarbiah Diniyah pada tahun 1962, Sekolah Tarbiah Diniyah telah memulakan operasi secara teratur mengikut system persekolahan sebenar.
Namun begitu, pada awal penubuhan bagunan sekolah masih belum dibuka maka pembelajarannya masih diteruskan di Balai Lintang Masjid. Berkat usaha AJK sekolah dengan membuat rayuan kepada Pegawai Daerah, sebuah bagunan telah dibina di atas tapak seluas 66731 kaki persegi pada tahun 1968 di bawah Rancangan Pembagunan Luar Bandar. Bagunan yang terletak di Jalan Pegawai, di pinggir Kulim itu didaftarkan juga pada tahun yang sama mengikut undang-undang Negeri Kedah di bawah Jabatan Agama Negeri Kedah Darulaman. Pentadbiran pertama yang menguruskan sekolah ini ialah Almarhum Tuan Haji Salleh Bin Haji Othman dengan bantuan penolongnya Tuan Haji Mohd Noor Bin Haji Ahmad. Seterusnya tampuk pentadbiran kedua iaitu Almarhum Tuan Haji Ahmad Bin Haji Said. Pada awal pembukaan sekolah ini, tiga kelas dibuka dengan seramai 6 orang tenaga pengajar. Bagunan pertama yang dibina ialah beratapkan zink dan berdindingkan kayu yang diperolehi melalui sumber derma dari orang ramai dan wakaf dari pihak tertentu. Kemudiaanya, pentadbiran sekolah ditakbir oleh Tuan Haji Harun Bin Haji Rejab. Beliau telah banyak membuat perubahan pada pentadbiran sekolah supaya lebih sistematik.
Kini, 62 tahun telah berlalu, sekolah Menengah Agama Tarbiah Diniyah telah membuka tirai baru mencipta pelbagai rentetan sejarah sejak penubuhannya. Sekolah yang mempunyai Bahasa Arab dan Akademik ini semakin meningkat prestasi pelajarannya dari tahun ke tahun. Empat sijil peperiksaan wajib yang di ambil oleh pelajar ialah Pereriksaan Menengah Rendah (PMR) untuk pelajar tingkatan tiga, Sijil Menengah agama Rendah (SMRA) ketika menduduki tingkatan empat, Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) bagi pelajar tingkatan lima dan Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) dan Sijil Tinggi Agama (STA) untuk tingkatan enam. Selain itu, jumlah pelajar juga meningkat dari tahun ke tahun menyebabkan pihak pentadbiran sekolah kini dipegang oleh Ustaz Shaleh Bin Abd. Rahman mengambil inisiatif dengan melengkapkan keperluan asas bilik darjah mencukupi termasuk bangunan surau, asrama lelaki dan perempuan, bangunan perpustakaan, bilik komputer, bilik sumber, bilik aktiviti kokurikulum dan lain-lain lagi mengikut keperluan semasa dari segi perkembangan akademik.
Semoga Sekolah Menengah Agama Tarbiah Diniyah, Kulim mampu mengorak langkah mencapai kecermerlangan yang lebih berprestij pada suatu hari nanti demi melahirkan generasi ilmuwan Islam yang beriman. Ia akan jadi gedung ilmu ternama. Ia pasti jadi kerana telah ditakdirkan.
Sekian Terima Kasih.

Video SMTD 2009

video

Jumaat, 2 April 2010

Cari rezeki atau cari dosa


Aku tak tau hampa semua ingat lagi tak paparan ni....bagi yang pernah tengok mungkin gelak bila tengok visual ni. Bagi yang gelak adakah anda sudah bertaubat atau masih ada yang meneruskan aktiviti ni. Gelakkk ..... aku pun gelak bila tengok gambar ni. teringat aku masa zaman zaman buas dulu. Ada yang kata sumber rezeki, tapi tak da sorang pun yang kata haram. Ala nak cari duit nak makan nasi lima kupang depan kedai BATA kat pekan Kulim. Dari pagi sampai petang mengadap litar lumba ni..ada yg bawa balik duit penuh poket, ada yang bawak balik habuk pun banyak. Bercambah kat Kulim benda ni, Tokey tu kaya dengan duit budak2 Tarbiah kot ehhh dak jugak sebab ada pakar2 yang boleh korek pakai dawai...kredit terus naik mendadak, tak payah boh duit. tekan ja Kuda mana yg menjadi pilihan..sampai ke BM nuu sbb tokey Kulim dah dapat detect. kah kah kah kah....

Isnin, 22 Mac 2010

teh tarik











Tarikh :17.3.2010
Hari :Rabu
Masa :8.00 malam
Tempat :Restoran Subaidah Sbrg Jaya

Aku terima panggilan dari saudara Fuad mengatakan pada malam tersebut akan diadakan pertemuan dengan kawan2 yang dah lama tak jumpa. Walaupun agak sibuk hari tu dengan aktiviti bersama keluarga maklumlah cuti sekolah tapi aku teringin sangat nak jumpa kawan2 ni. Walaupun aku agak lewat sampai malam tu lebih kurang pukul 10.30 malam, masih ada yang tunggu aku sampai, ada juga yang terpaksa balik awal. Member yang hadir malam tu

1. Fuad
2. Bob
3. Zali
4. Zaidi
5. Fadzil
6. Din Congak

Aktiviti borak2 kisah lama dan bincang nak buat reunion...
Related Posts with Thumbnails